Met minder stress de feestdagen in? Leer nu hoe!

De vakantie is weer voorbij; als het goed is voel je je weer uitgerust om ook van de herfst te genieten. De zon staat wat lager en de blaadjes kleuren naar oranje en bruin.
Het is nog even rustig; alle activiteiten beginnen weer, we kunnen er tegenaan en langzaam gaan we richting november, december en …..de feestdagen!

De drukste tijd van het jaar.  De gezelligste tijd van het jaar zegt men ook wel. Eigenlijk zijn we dan al moe, van de werktijden, het multitasken, de activiteiten met de kinderen, alles wat we nog na ons werk doen, het regelen……

Voorbereiden, rekening houden met familie, de kinderen moe van het eerste semester, kado’s, financien, schoolactiviteiten; je wilt wel bij die musical of kerstuitvoering zijn, boodschappen…….herkent u het?

Wilt u het deze keer ook anders doen? Met meer ruimte in je hoofd, met minder stress, met aandacht voor juist die gezellige en fijne tijd, er ook van kunnen genieten?

Doe dan mee met de mindfulnesstraining, training Aandacht en stressreductie die start in oktober en wees niet alleen goed voorbereid op de hectische feestdagen, maar ook op de rest van je leven!

VOOR WIE

Mindfulness is een uiterst geschikte methode voor mensen die piekeren, perfectionistisch zijn, chronische lichamelijke klachten hebben, stress, angst, en somberheid ervaren. Daarnaast is de training bedoelt voor mensen die zich beter willen leren focussen, bewuster willen leven of voor andere geïnteresseerden zonder klachten.

WAAR/WANNEER

De training wordt meerdere malen per jaar aangeboden door gecertificeerde mindfulnesstrainers. De training zal gegeven worden op een woensdagavond van 19:30 tot 21.30 uur. Het betreft 8 bijeenkomsten van twee uur en een follow-up dag/avond. De training vindt plaats op De Schans 44, 3828AP te Hoogland.

Bij voldoende deelnemers uit de regio Bilthoven wordt de training aangeboden op een locatie in Bilthoven.
Start trainingen:

Start training Aandacht en Stressreductie:
17 oktober – 28 november 2012
Open voor aanmeldingen zie website:

www.mindfulnesscentrum.com

Joyce Vermeer joyce@mindfulnesscentrum.com
Miranda de Haan miranda@mindfulnesscentrum.com

KOSTEN

De kosten voor 8 bijeenkomsten van twee uur en een opfrisavond avond/dag bedragen €375,-. De kosten zijn inclusief een werkboek (ontwikkeld door het UMC) en CD met oefeningen (ingesproken door Noud de Haas).

Gepubliceerd door Mindfulness Inspiratie en Meditatie

In mijn dagelijkse werkomgeving als systeemtherapeut kom ik o.a. mensen tegen die zelf of heel dichtbij te maken hebben met kanker en daardoor angstig zijn geworden, somber, ernstig en /of langdurig vermoeid. Maar ook zonder een ziekte als kanker kunnen mensen erg last hebben van langdurige stress, vermoeid zijn van alle ballen in de lucht moeten houden, oordelende gedachten over zichzelf hebben, de lat erg hoog leggen, onzeker zijn, angst om te falen enz. Een aantal jaren geleden heb ik de basisopleiding tot mindfulnessstrainer gevolgd en sindsdien geef ik zowel in de groep als individueel training in mindfulness. Ik heb meegewerkt als trainer bij het onderzoek Bemind, waar ik zowel groepstraining gaf als individueel onlinetraining. Mindfulness kwam in mijn leven naast yoga en mediteren om meer rust te brengen in mijn eigen leven en te leren meer in het nu te zijn; minder mee te gaan in de waan van de dag en te kunnen kiezen om op z´n tijd een gezonde afstand te nemen van het hectische leven, zonder te moeten afzonderen. Bewust omgaan met wat zich aandient zonder oordelen en schuldgevoelens. Deze methode en visie heeft zich doorgezet in mijn therapeutschap. Ik schrijf graag en daarom ook deze blog. In de onlinetherapie Minder Moe van het instituut waar ik de meeste uren in de week werk zitten veel elementen uit de mindfulnesstraining. Ik schrijf in feedback veel aan cliënten en dat zijn soms in mijn ogen zulke waardevolle stukken die voor veel andere mensen, die niet ziek zijn ook helpend kunnen zijn; dat ik vaak een stukje daarvan herschrijf voor deze blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: