Succesvolle Mindfulnessworkshops in het Leerhotel in Amersfoort, Beweging 3.0

Wat een mooie drukte was het.  Om 12.30u was de deur van het Klooster, Leerhotel in Amersfoort open en er stonden volgens getuigen wel meer dan honderd mensen buiten te wachten om binnen te stromen. Onze stand en workshopruimte was aan het eind van alle stands in de achterste gang. Het duurde dus even voor iedereen ons had bereikt. Om 13.00 u zijn we gestart met de eerste workshop mindfulnesstraining. Een kennismaking met mindfulness in 3/4 uur. Een aantal mensen kwam speciaal voor deze workshop en stoomden rechtdoor naar achteren. Onze ruimte zat daarom al direct redelijk vol.

Uitleg, oefeningen en een echte meditatie hebben we kunnen bieden in de hoop dat men een goed beeld heeft kunnen krijgen van onze mindfulnesstraining.

Intussen stroomde de menigte onze kant op en buiten de deur van de workshop dromden velen om mee te kunnen doen aan de volgende.

Mijn collega Miranda en ik wisselden elkaar af; achter de stand staan of een workshop leiden. Aan de stand werden mini-oefeningen gedaan met lekkere appeltjes en bonbons. Men dacht “gewoon” te kunnen snoepen, hop in je mond en doorlopen…..maar aan de stand werd men uitgenodigd dat met alle aandacht te doen. Graag had ik mijn fototoestel bij me gehad om die geweldige, genietende gezichtsuitdrukkingen vast te leggen.

Bij de workshop, na de laatste meditatieoefening, een echte zitmeditatie, gericht op de ademhaling als anker en aandacht voor gevoelens en voor je lichaam en wat je daar gewaar kan worden, openden we onze deur en het bleek dat binnen 2 minuten het zaaltje al weer vol zat.

Hierdoor konden een aantal mensen niet meedoen en sommigen hebben we moeten teleurstellen. Anderen toonden zich als echte volhouders en bleven 3/4 u wachten om zeker te zijn van een plaatsje. Vanachter de kraam hadden we regelmatig oogcontact met elkaar en grappen als “met de slaapzak voor de deur liggen” werden uitgewisseld.

Vanwege de grote belangstelling voor de workshop hebben we onze “pauzes ” laten schieten en een half uurtje kunnen winnen voor een vierde en laatste ronde.

Ik mag met trots zeggen dat onze stand en onze workshop een groot succes waren vandaag. Men heeft kunnen “proeven” van de training en woorden als stressvermindering, bewust worden, stilstaan, rust krijgen, focussen, concentratie, genieten, in het nu leven, zijn allemaal voorbijgekomen.

Een reactie van een van de deelnemers na een “proef-oefening” wil ik u niet onthouden:

Als je iets bewust doet dan ervaar je het intens.

Dank u allen voor de deelname; wij hebben ervan genoten!

Ik hoop wat gezichten terug te zien op de training die start op 17 oktober.

Aanmelden en informatie kunt u vinden via onze website:  www.mindfulnesscentrum.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s