Mindfulnesstraining in Den Dolder nog 3 plaatsen!

Op woensdagavond 27 februari 2013 start er een Mindfulnesstraining MBCT, aandachts en stressreductie. De training is verdeeld over 6 avonden van 19.00u tot 22.00u.

Kosten: 375,- voor de training incl. uitgebreide werkmap en cd’s met oefeningen, koffie en thee
Plaats: Maria Christinakerk, bijgebouw, Dolderseweg 123a, Den Dolder
Aanmelden: tel 0619440095
Trainer: Joyce Vermeer

zie ook www.systeemtherapiejvermeer.nl

Er zijn nog 3 plaatsen!

Aanmelden kan nog, doe het snel!

Gepubliceerd door Mindfulness Inspiratie en Meditatie

In mijn dagelijkse werkomgeving als systeemtherapeut kom ik o.a. mensen tegen die zelf of heel dichtbij te maken hebben met kanker en daardoor angstig zijn geworden, somber, ernstig en /of langdurig vermoeid. Maar ook zonder een ziekte als kanker kunnen mensen erg last hebben van langdurige stress, vermoeid zijn van alle ballen in de lucht moeten houden, oordelende gedachten over zichzelf hebben, de lat erg hoog leggen, onzeker zijn, angst om te falen enz. Een aantal jaren geleden heb ik de basisopleiding tot mindfulnessstrainer gevolgd en sindsdien geef ik zowel in de groep als individueel training in mindfulness. Ik heb meegewerkt als trainer bij het onderzoek Bemind, waar ik zowel groepstraining gaf als individueel onlinetraining. Mindfulness kwam in mijn leven naast yoga en mediteren om meer rust te brengen in mijn eigen leven en te leren meer in het nu te zijn; minder mee te gaan in de waan van de dag en te kunnen kiezen om op z´n tijd een gezonde afstand te nemen van het hectische leven, zonder te moeten afzonderen. Bewust omgaan met wat zich aandient zonder oordelen en schuldgevoelens. Deze methode en visie heeft zich doorgezet in mijn therapeutschap. Ik schrijf graag en daarom ook deze blog. In de onlinetherapie Minder Moe van het instituut waar ik de meeste uren in de week werk zitten veel elementen uit de mindfulnesstraining. Ik schrijf in feedback veel aan cliënten en dat zijn soms in mijn ogen zulke waardevolle stukken die voor veel andere mensen, die niet ziek zijn ook helpend kunnen zijn; dat ik vaak een stukje daarvan herschrijf voor deze blog.

Eén opmerking over 'Mindfulnesstraining in Den Dolder nog 3 plaatsen!'

  1. Mindfulness en op compassie gerichte behandelvormen met thema’s zoals ‘focussen’, ‘dankbaarheid’ en ‘vergeving’ helpen enorm bij het genezen van depressiviteit die veroorzaakt wordt door teveel piekeren, zelfkritiek, schuld en schaamte. Daarbij moet nog iets worden aangetekend. Het moderne leven vraagt steeds meer multi-tasken met de nieuwste digitale snufjes die er zijn. Dat staat haaks op onze natuurlijke behoefte, ons brein werkt gefocust beter, multi-tasken put onze geest uit. Onderlinge fysieke en positieve sociale verbinding geeft daartegenover onze geest juist kracht en energie.
    Uit de Koorddanser

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: