Mindfulness, een gelukkiger leven in aandacht, kennismaken.

Wie ben ik en waarom deze blog?

In mijn dagelijkse werkomgeving als systeemtherapeut kom ik o.a. mensen tegen die zelf of heel dichtbij te maken hebben met kanker en daardoor angstig zijn geworden, somber, ernstig en /of langdurig vermoeid. Maar ook zonder een ziekte als kanker kunnen mensen erg last hebben van langdurige stress, vermoeid zijn van alle ballen in de lucht moeten houden, oordelende gedachten over zichzelf hebben, de lat erg hoog leggen, onzeker zijn, angst om te falen enz. Een aantal jaren geleden heb ik de basisopleiding tot mindfulness-trainer gevolgd en sindsdien geef ik zowel in de groep als individueel training in mindfulness. Ik heb meegewerkt als trainer bij het onderzoek Bemind, waar ik zowel groepstraining gaf als individueel online-training. Mindfulness kwam in mijn leven naast yoga en mediteren om meer rust te brengen in mijn eigen leven en te leren meer in het nu te zijn; minder mee te gaan in de waan van de dag en te kunnen kiezen om op z´n tijd een gezonde afstand te nemen van het hectische leven, zonder te moeten afzonderen. Bewust omgaan met wat zich aandient zonder oordelen en schuldgevoelens. Deze methode en visie heeft zich doorgezet in mijn therapeutschap.
Ik schrijf graag en daarom ook deze blog. In de online-therapie Minder Moe ( een therapie die gebaseerd is op Cognitieve Gedrags-Therapie, Mindfulness en Acceptance and committment-therapy) van het instituut waar ik de meeste uren in de week werk zitten veel elementen uit de mindfulness-training. Ik schrijf in feedback veel aan cliënten en dat is vaak waardevolle informatie en kennisoverdracht die voor veel andere mensen, die niet ziek zijn ook helpend kan zijn.  Ik herschrijf zo’n stukje regelmatig dat voor deze blog.

Op deze Mindfulnessblog kun je allerlei informatie, inspiratie vinden die onze speciale, bewuste en niet oordelende aandacht vragen op het gebied van Mindfulness, leven in aandacht. Veel plezier en schroom niet te reageren!

Joyce Vermeer, systeemtherapeut en mindfulnesstrainer
www.systeemtherapiejvermeer.nl

One thought on “Mindfulness, een gelukkiger leven in aandacht, kennismaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: